Als 56 anys, la meva mare es va assabentar per primera vegada que el seu pare era del País Basc.
http://jbecheverri.blogspot.com/p/blog-page_31.html

EUSKARA  *  FRANÇAIS  *  ESPAÑOL *  CATALAN  * ENGLISH   


El meu avi matern,


Joseph Laurent BARRENECHE ETCHEBERRY 
(Jose Pepe Lorenzo) 

Fou...Sentia gran estima envers al meu avi, per mi era algú amb qui m’hagués agradat realment tenir una llarga conversació.

El recordo des de que tinc consciència. Durant els vuit anys que vaig passar a  Pueblo Nuevo la meva mare parlava d’ell algunes vegades, poques però suficients per entendre que ell havia abandonat a ma mare quan ella tenia la meva edat. Els meus primers records d’ell són a l’inici del meu coneixement.
No sé si era ma mare la que semblava que havia oblidat el fet d’haver conegut al seu pare, o si vivien a prop i va ser el meu avi el que no va mostrar interès en conèixer la meva mare i el que va decidir no incloure-la en la seva vida.

El meu avi visqué durant alguns anys (1950-1956) en la Hisenda Huatzimito, situada a les afores del nostre poble. Pel que tinc entès, va tenir una relació amorosa inapropiada amb la meva àvia materna, Francisca PIMENTEL.
La meva àvia treballava com a “casera” (Ama de llaves) en la Hisenda Huatzimito, on a part del meu avi, hi vivien la seva dóna legitima i les seves quatre filles. 
El juny de 1956 el meu avi deixà embarassada a la meva àvia i el fill que esperaven va acabar essent la meva mare.
La meva mare recorda que la meva àvia li havia si ella hagués  estat un noi el meu avi se l’hagués quedat i hauria deixat a la seva dóna però donat que va ser una noia no es va separar de la seva dóna i va abandonar a la meva àvia; això va ser una promesa que li va fer el meu avi a la meva avia.

El meu avi va viure a la ciutat de Mèxic fins a la seva mort l’any 2004.
Nosaltres l’any 1989 ens vam mudar de Guanajuato a Stockton, California, durant un període d’un any per desprès mudar-nos definitivament a Los Angeles, California, Estats Units.
La meva mare durant molts anys m’havia demanat de trobar al seu avi, tasca que vaig començar l’any 2002.

Al poc de començar, vaig topar amb un document que el relacionava directament amb la Hisenda Huatzimito. Allà vaig conèixer a gent que havia treballat colze a colze amb el meu avi i la seva família legitima, inclús van compartir amb mi de les filles, les germanastres de ma mare, amb qui em vaig posar en contacte poc desprès i les quals em van ignorar un cop saber qui era.


Vaig poder comprovar que les seves quatre germanes se li assemblaven molt pel que fa a la hipocresia, doncs no volien saber res de la seva germanastra biològica.


El meu avi Jose “Pepe” Lorenzo va falsificar el Acta de Naixement de la seva cinquena filla natural (la meva mare), quan ella va néixer el març 1, 1957 a Pueblo Nuevo, León, Guanajuato, Méxic.Va utilitzar com a còmplice a Francisco RAMOS qui apareix en l’Acta com el Pare fals y a Elpidio Ramos del Rancho San Guillermo, Guanajuato, Méxic y Vicente JASSO del Rancho Los Patios, Guanajuato, Mèxic, com a testimonis.

Entre els anys 1958 i 1960 va abandonar la Hisenda Huatzimito, situada a les afores de 
Pueblo Nuevo, Guanajuato, México.ACORD- Escrit en espanyol oficial.


La propietat Hisenda Huatzimito, situada a les afores de Pueblo Nuevo,  cap al sud, a León, Guanajuato, México.

El meu avi va aconseguir amagar-se en Mèxic, D.F durant tots aquest anys fins que va morir l’any 2004. 
Em vaig assabentar de la seva mort l'any 2012 i vaig compartir la primera fotografia (a dalt) amb la meva mare per primera vegada al Desembre de 2014. Correus electrònics en Espanyol, considero que no estan escrits gramàtica ni ortogràficament correctes, però són probes que haurien de constar tal qual i que, malgrat això, es poden llegir i entendre.


La meva àvia materna Francisca Pimentel, també coneguda com “Pachita” y la meva mare, l’any 1961 a Pueblo Nuevo, Guanajuato, Mèxic. 

La meva mare, Maria Josefa Marta, a Irapuato, Guanajuato, Mèxic, al 1979, any en que vaig néixer.

La meva mare i jo al seu casament a Pueblo Nuevo, Guanajuato, Mèxic l’any 1982.


La meva mare, Maria Josefa Marta, va créixer a Pueblo Nuevo, Guanajuato. Quan ma mare tenia sis anys, la meva avia Francisca Pimental Rangel, li va comentar que el seu pare la volia conèixer per primera vegada però ella no va voler desprès d’haver estat rebutjada i abandonada per ell. Aquesta va ser l’única vegada que ma mare recorda haver tingut l’oportunitat de conèixer al seu pare biològic.


Joseph Laurent Berrenche Etcheberry, conegut com a “José Lorenzano o Pepe” juntament amb el seu germà Emile Dominique Barreneche, o Emili, eren els propietaris de la Hisenda Huatzimito, situada al costat del riu Lerma a les afores de Pueblo Nuevo. Per arribar-hi viatjaven en avió privat per anar a viure amb a dóna del meu avi i les seves quatre filles. Tres de les filles, Marta, Maria Clara (Mirentxu) y Maria Carme (Joana o Mayi) muntaven a cavall a l’escola privada Gabino Chávez, situada a Pueblo Nuevo. 

Poble de Ascain, a França.

Poble de Ascain, situat al sur de Saint Jean de Luz, a França.


El germà del meu avi, Jean Baptiste Barrenche Etcheberry, qui viu en Ascain, França, va mantenir una conversa amb mi i la meva mare a l’octobre de 2013.


La germana del meu avi, Sabine Barrenche Etcheberry, qui també viu a Ascain, França, no va ser tan amable com el seu germà quan vam intentar mantenir una conversa telefònica amb ella, és una vella amargada!

Jean-Baptiste diu que desconeixia de l’existència de la meva àvia però Sabine sí n’estava assabentada.  

Carta Militar en francès del meu avi matern, Joseph Laurent Barrenche Etchebery, també conegut com Jose Lorenzo o Pepe Lorenzo.


La dóna legítima del meu avi matern, 
María del Carmen Rodríguez Aldave, nascuda el 2 de Maig de 1919 y morta el Febrer de 2011.


Document d’emigració de Portugal a Mèxic.


Maria Del Carmen Rodriguez Aldave
Marta, Mirentxu y Carmen

Hisenda HuatzimitiroPueblo Nuevo, Guanajuato, Mexico, 1962-1968

Les filles legítimes del meu avi matern, germanastres de la meva mare: 


Ara dues d’elles són professionals en la industria del turisme a França i Mèxic: 
Marta Barreneche Rodriguez  
treballa en els Serveis Oficials Francesos de turisme y

María Clara Barreneche Rodriguez  
també coneguda com  Mirenchu o Mirentxu 
treballa en Sectur. Les germanes restants són

María Carmen Barreneche Rodriguez,    també coneguda com “Mayi o Juana” qui treballa en la Secretaria d’Educació Pública de Mèxic, el SEP, en el departament d’igualtat de gènere, y

María Teresa Barreneche Rodriguez qui va estudiar biologia a la ciutat francesa de Bordeus y treballa per INRA a França. 


María Clara Barreneche Rodríguez (Mirentxu) 
nascuda al Setembre de 1950 a Mèxic D.F.http://revistadebate.com.mx/2015/07/inaugura-gabino-cue-festival-de-los-moles-de-oaxaca-2015/
Directora de Turisme Cultural, SECTUR

2015
http://moreliaglobal.com/en-michoacan-el-encuentro-nacional-de-cocina-tradicional/


http://moreliaglobal.com/en-michoacan-el-encuentro-nacional-de-cocina-tradicional/


http://www.sanmigueldeallende.gob.mx/noticias/uncategorized/san-miguel-de-allende-celebra-sexto-aniversario-del-nombramiento-como-ciudad-patrimonio-cultural-de-la-humanidad/La señora María del Carmen Barreneche Rodríguez 
(Mayi o Juana) 
nascuda el 24 de Juny de 1960. Actualment viu a Mèxic D.F i està casada amb Gustavo Mohar Betancourt.Marta Barreneche Rodríguez
nascuda el 30 de Juny de 1952 a Mèxic D.F i està casada amb Jorge León.


 
María Teresa Barreneche Rodríguez 
(fotografia no disponible de moment) 
nascuda el 30 d’Octubre de 1954 a Mèxic D.F i casada amb Hugues Cherisey amb qui viu a França. Té dos fills bessons: Imanol de Cherisey i Erwan de Cherisey, nascuts el 12 de Gener de 1989.

http://cedula.buholegal.com/567447/

Hisenda Huatzimitiro, Pueblo Nuevo
Leon, Guanajuato, Mexico
País Basc


Familiar del País Basc.
Navarra, ESPAÑA
Fotografia de les quatre filles legítimes del meu avi de joves. Marta, 
María del Carmen, 
María Clara Barreneche Rodríguez  
 l’any 1970 a Londres, Anglaterra.


Document d’emigració cap a Mèxic del germà del meu avi Emile Dominique (Emilio) Barrenche Etcheberry.

Manifest - Fort Worth Texas
2-16-1946
BARRENECHE Echeverri, Emilio 
Brother: Jose Barreneche
285, Guadalajara, Jalisco, MexicoEl seu fill, Ander Barrenche, els quals viuen a Ascain, França.El meu perfil 
STR d’Orígens Ancestrals, 
proba d’ADN que demostra que sóc descendent d’Europa del Nord y del Sud.
Mexico D.F., Mexico 

2014

 http://jbecheverri.blogspot.com/p/blog-page_31.html


“Sé que hi ets. Et puc sentir ara.
Se que tens por.
Por de nosaltres, por del canvi.
No sé el futur, no vinc aquí per dir-te
Com s’acabarà això,
Vaig venir per dir-te com començarà.
Vaig a acabar aquest comunicat y a 
Continuació vaig a mostrar a aquesta gent el que 
No vols que vegin.
Vaig a mostrar un món sense tu... un món
Sense regles ni controls,
Sense fronteres ni límits;
Un món on tot és possible-
On anar desprès és una elecció que

Et deixo a tu”  EUSKARA  *  FRANÇAIS  *  ESPAÑOL *  CATALAN  * ENGLISH      

http://jbecheverri.blogspot.com/p/blog-page_31.html
http://jbecheverri.blogspot.com/p/blog-page_31.html

Bidart, Francia


FUENTES

2. Misión Permanente de México ONU (Maria del Carmen Barreneche Rodriguez) Directora de Politica Educativa de Equidad y Género. 2012. 1. Acuerdo en el  "Diario Oficial de la Federación, en el Periodico Oficial del Gobierno del Estado de Guanajuato, en el Registro Agrario Nacional (fracción del denominado Huatzimitiro, en Pueblo nuevo, Gto., Propiedad del C. JosÚ Barreneche Echeverri y C. Emilio Barreneche Echeverri, Agosto 8, 1969).  Por escrito de la fecha 17 de julio de 1958. 
3. Cédula profesional MARÍA TERESA BARRENECHE RODRÍGUEZ (LICENCIATURA EN BIOLOGÍA UNIVERSIDAD AUTÓNOMA METROPOLITANA) 1979 4. United Nations General Assembly WOM/1917 (Special Attorney for Violence against Women, Attorney General’s Office; María del Carmen Barreneche Rodriguez, Director of Political Education and Gender Equity)Department of Public Information • News and Media Division • New York. Jul 17, 20125. Guía de vascos y navarros en México, siGlo xix Instituto Nacional de Estudios Históricos de las Revoluciones de México (Pagina 95; Barreneche JoséDirectivo del Centro Vasco de México entre 1907 y 1910.  Carta de seguridad, Archivo General de la Nación6.  "México, Distrito Federal, Registro Civil, 1832-2005," index and images, FamilySearch (https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/23NZ-47N : accessed 12 Feb 2014), Jose Lorenzo Barreneche Echeverry, 2004 7.  States Secretary for Culture - Ibero-America Migratory Movements ( Carmen Rodriguez Aldave) 1948 ↩ 8.  States Secretary for Culture - Ibero-America Migratory Movements (Emilio Barreneche Etcheverri) 1940  9. SECRETARÍA DE TURISMO "En proceso de reestructuración por modificaciones al Reglamento Interior" ( Maria Clara Barreneche Rodriguez) Detalle del Directorio de Servidores Públicos 
http://jbecheverri.blogspot.com/p/blog-page_31.html


No hay comentarios:

Publicar un comentario